21.06.2018 г., 23:22 ч.

Ти Лято 

  Поезия » Друга
344 1 6

Ти Лято, слънчево, горещо -

родило таз зелена шир,

с душите сякаш правиш нещо,

настава в нас безкраен пир.

 

Омайват ни със свойте песни -

игриви птици и щурци.

Сред твоите поля чудесни,

се гонят зайци и сърни.

 

С цветя красиви и с градини -

отрупани със сладък плод,

с потоци чисти и пенливи,

с гори изпълнени с живот.

 

Ти Лято си безценно, живо,

на твоите криле съм аз.

Мечтите в нас си възкресило,

със теб потъваме в екстаз!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??