ТИ МОЯ
Ти толкова си надълбоко в мене,
любов ти моя ненагледна,
кръвта ти - чувствам я във мойте вени,
но мислите ти - непрогледни.
Да те обичам и да любя страстно,
съдба ти моя тъй желана,
е толкоз лудо, толкова прекрасно,
но без духа ти как да стане ?
Обичам те, пред тебе коленича,
луна ти моя среброцветна,
на пръсти във сърцето ти надничам
към мене нежно да открехна...
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Всички права запазени