4.06.2021 г., 22:37 ч.

Ти, моя първа пролет! 

  Поезия » Любовна
648 4 4

Ти първата ми пролет си. Наистина.
Покълнала изпод леда на зимата. 
С душа от необичане, 
изстинала, 
бях свикнал всичко да ми 
взимат... 
А ти зае ръцете ми със себе си. 
Най-после я захвърлих - химикалката...  
Копнежа ми по страстната ти прелест, 
по чудо ми се случва, 
но за малко... 
И после си отиваш. Неведение. 
Светът ми става някак прозаичен, 
но всъщност пак в стихотворение 
ти пиша колко много те обичам... 
Наистина си първата ми пролет! 
Живота в мен отново се събужда. 
Понеже винаги ми липсваш и те моля - 
ела, че всесезонно си ми нужна!... 

 

Стихопат. 
Danny Diester 


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??