27.03.2020 г., 21:20 ч.

(Анти)пораженческо 

  Поезия
370 6 14

Изглеждаш притиснена и умислена,
навярно трябва просто да решиш,
да следваш неотклонно свойта истина,
дори и да рискуваш, да сгрешиш.

Понесла си тъга на рамената си
и сякаш не усещаш тежестта.
В мастилница превърнала вината си,
изписваш с думи облаци, листа.

Понякога усмихваш се и слисано,
оглеждаш се в забързания град.
И крайче от небето - неизписано,
за теб синигерчета две крепят.

След тебе ще останат вечно живите,
изпъстрени с душата ти слова.
Унинието, то е за страхливите,
ти...Просто нямаш право на това!

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??