8.07.2010 г., 11:33 ч.

Ти ще идваш понякога 

  Поезия
880 0 1

Ти ще идваш понякога

неканен зъл гостенин

на моята душа отровена

тихо ще навлизаш

а стъпките ти глухи

ще разровят пепелта

на времето...

насъбрала се пред камината

на моето сърце изстинало

...

както правиш винаги

 

 

Ти ще идваш понякога

като просяк пред моите порти

в последния зимен ден на ноември

когато за теб ще забравя

че и ти си човек и

обичаш и мразиш и искаш и страдаш

...

спомена облечен в дрипите на разкаянието

пред вратата ми ще забравиш

...

както правиш винаги

 

 

Ти ще идваш понякога

както правиш винаги

нечакан неискан

измислен сън от стенания

и истини

...

за дълго не оставяй моля те

пред вратите на шепотите неизречени

залостени

 

© Дари Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??