9.08.2018 г., 11:20 ч.  

Капка момиче 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
613 1 1

Капка момиче

 

Крехките клони свирепо се чупеха

в кротката ярост на вятъра.
Очи запленени от вълшебната гледка,

розов цвят земята покри.
Стъпихме боси на нежна покривка,

пътека от восък,  лист на кокиче
и моите шепи разтворих, аз го разбирах,

тя е капка момиче.


А жадувам за дъжд и неговата тайна,

живея веднъж, пази ме от мрака,
рисунка на сянка, светулка, угарка,

това, запомни, не са просто неща,
Дървесна кора, пази живота в гората.
умът сега си представя,

така оцелява, книги и думи,

тя е читанка.


Вековни дървета в смолата се давят,

обикнали грешки, плод не прокарват,
от него издигнато горе,

листото корена помни, така процъфтяват.
С отрова в словата недей,

говори ми тихо и леко,
вино в мен налей,

да те виждам, Любов,

двойно по-често.

 

Не казвай "не мога да скоча".
Небето тебе зове!

 

Съществувай!


...както се виждаш,

живей както се диша,
радостта в теб се намира,

лудостта е нормална причина,
младостта ти е сила,

разбери, мъдростта ти разбира.
ТИ СИ КРАСИВА!

© Иван Ценов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??