9.10.2007 г., 10:15 ч.

Ти си... пречистващ дъжд 

  Поезия
555 0 17
                                (На моя обичан съпруг -
                                   най-честният човек, когото познавам)

Ти, дъжд... ме караш покорно
да ти се наслаждавам като магия!
Измиваш всичко пред очите ми,
с буреносна, пламнала стихийност!

Да, разгневен идваш понякога,
решен да отмъстиш, а не да страдаш.
Благонравен, мимолетен дъжд си, вярвам,
и паднал по здрач, за мъста си забравяш!

И се чувствам предопределена...
Да се родя от Небето поискана...
Като магическа приказка сякаш...
Ти,  пак би поискал... моята милостиня!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??