20.02.2018 г., 15:03 ч.  

Ти си само една 

  Поезия » Любовна
649 1 4

 

 

Ти си прохладният морски зефир,

в жарко лято спасителен дъжд.

Топлина и финес на гальовен кашмир,

алени макове си в узрялата ръж.

 

Маяк над скали сред опасни води си,

тихият пристан след яростен щорм.

Южния кръст си от който зависи,

дали ще закотвим зад як вълнолом.

 

Ще доплувам до теб и в мъртво вълнение,

с пробойните в борда, с висящи платна.

През плаващи пясъци, дори след крушение,

за да призная отново че си само една

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??