Законът не от вчера не работи
и първите не са на висота.
Затлаченото глухо си буботи,
завлича те подземната река.
Очакваш ли промяната отгоре
и помощ да дотича от света,
нередности сами да се преборят,
все боса ще е твоята петá.
Че мръсна дума била "политика",
внушават ти от малкия екран.
Не вярвай на мъдруване отникъде
и не очаквай чудото "сезам".
Удавен в самотек, недей издиша
последна глътка въздух примирен,
а впрягай волята да пренапишеш
фалшивия да втръсване рефрен.
Неволята извикай, да ти свети
от тъмното да се измъкнеш сам,
и зáвет си спретни от ветровете,
почувствай тръпката да си голям.
© Светличка Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света. »