17.11.2024 г., 11:47 ч.

Ти виждаш ли 

  Поезия
72 1 2

Ти виждаш ли във юнска нощ,

светулки да играят?

И виждаш ли в небето синьо –

слънчево сърце?

 

Ти виждаш ли над морска мощ

"оранжево" в безкрая?

И виждаш ли в ливади тучни

паднало перце?

 

Ти виждаш ли в полетата

пламтящи слънчогледи?

И виждаш ли във извори

блестяща красота?

 

А знаеш ли, поетите

от страсти окрилени,

как с чувствата си искрени,

извайват светлина?!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??