3.01.2023 г., 3:42 ч.  

Ти знаеш ли какво е незабрава 

  Поезия
788 2 3

(На Рада, 3 януари 2023)

 

Ти знаеш ли какво е незабрава? –

на люляците приказния цвят,

зелената разлистена дъбрава,

дихание на юлски липов свят!

 

Ти знаеш ли какво е незабрава? –

кармичен спомен прероден в дъга,

море, което с август се прощава

сред птици, насъбрали се в ята!

 

Ти знаеш ли какво е незабрава? –

когато в буря водна – брод открия,

в пожарище спася се и избягам,

и в лунна нощ получа орисия!

 

Ти знаеш ли какво е незабрава? –

сърцето блъска в ритъма си див,

а кремъчна душа копнежна става,

защото, щом те чувствам, аз съм жив! 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??