(На Рада, 3 януари 2023)
Ти знаеш ли какво е незабрава? –
на люляците приказния цвят,
зелената разлистена дъбрава,
дихание на юлски липов свят!
Ти знаеш ли какво е незабрава? –
кармичен спомен прероден в дъга,
море, което с август се прощава
сред птици, насъбрали се в ята!
Ти знаеш ли какво е незабрава? –
когато в буря водна – брод открия,
в пожарище спася се и избягам,
и в лунна нощ получа орисия!
Ти знаеш ли какво е незабрава? –
сърцето блъска в ритъма си див,
а кремъчна душа копнежна става,
защото, щом те чувствам, аз съм жив!
© Данаил Таков All rights reserved.