12.02.2021 г., 8:29 ч.

Ти знаеш ли колко е малък светът? 

  Поезия » Любовна
294 3 4

Ти знаеш ли колко е малък светът?

Крачки две – от любов до омраза.

Уж препускаш със бързи и диви коне,

а си още във топлата спалня.

Аз съм снежна, а ти крачиш до кръста си гол,

обгорен от гореща пустиня.

По челото ти лепне засъхнала сол,

но заспиваш във моята зима.

Уж на остров далечен, където Артур

е успял от скала да извади

онзи меч омагьосан – Ескалибур.

А пък аз го усещам в гръдта си...

Да протегнеш ръка над дълбоко море -

пет русалки за теб ще запеят,

нежен стон ще потъне в безкръвно сърце,

ще раздвижи душата простреляна.

Ти знаеш ли колко си близо до мен?

Над екватора птица да литне

със онези вълшебни, простени криле -

ще успее навреме да стигне.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??