24.10.2005 г., 21:23 ч.

Тиха нощ 

  Поезия
788 0 2


Дърветата самотни клони свеждат,
накланят уморено гръбави снаги,
тишина - дори не се споглеждат,
заспиват край езерни води.


Нощта е звезна и спокойна,
застинал вятърът се скрива в морето,
звезда намигва на топола стройна,
затваря уморени очи небето.


Сънища солени и прекрасни
спохождат милионите души.
О, те не са кошмарите ужасни,
които никой не може да разруши!


Напротив те облогородяват,
възскресяват хорските мечти.
Хиляди звезди изгравят,
една от които си и ти!

© Н Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??