Душата, вещ усукана,
в мечтите ни изсмукана,
изпрана, изцедена
на ъгъла в живота подредена,
стаена там опитва,
скътана мечта да възроди.
Изсъхнала,
пресъхнала,
от мъка тя изпръхнала
и пак готова,
да литне вдъхновена
щом зърне бъдеще,
в мечтите да се появи.
Изпрана и простряна,
душата изцедена
върху мечтите пак разстлана
на спомена между петната,,
в ъгълче там нейде скритата,
мечта за бъдни дни се там таи!
Душата вещ усукана,
в живота тя пресукана,
на капки бавни събира
в шепи тя любов.
От нея изцедена
от нея отделена
малка локвичка любов
в живота сбира!
Максим Велков
© Максим Велков Всички права запазени