"Понякога ще идвам във съня ти
като нечакан и неискан гостенин."
Н. Вапцаров
Тихо идвам, без стъпки.
Проскърцва врата.
Несмазани панти.
Лампата?!
Не, ще те събуди.
Паля свещ.
Онази свещ с аромат на вода.
Тя не оставя следи.
Пърхащи димни заблуди...
Ти се усмихваш в съня.
Спи... още малко.
Изтънява нощта.
Усети ли?... Тръгвам.
Вън ме чакат звездите.
Само дим
с аромат на вода
те докосва в съня...
Тихо...
В стъпки на устни съм скрита...
© Теди Савчева Всички права запазени
Поздрав!