10.06.2009 г., 15:05 ч.

Тик-так 

  Поезия
709 0 4

Тик-так, часовникът тиктака.
Минута, две, година, век.
Тик-так, пробужда се от мрака,
той, съвършеният човек.

 

Тик-так, прохожда, проговаря
и с любопитство зареден,
вратите към света отваря
и помъдрява ден след ден.

 

Тик-так е вече в пубертета,
а страстите бушуват там
и той перфектният, човекът,
май осъзнава що е свян.

 

Тик-так, приключил е борбата
със своето ранимо Аз.
Подготвил се е за играта,
дошъл е неговият час.

 

Тик-так, животът продължава,
семейство, може би деца.
Косите леко посребряват,
през рамото наднича старостта.

 

Тик-так, отново дни на радост,
щом внуците си види той,
сред спомени от свойта младост
умира нашият герой.

 

Тик-так, часовникът тиктака.
Минута, две, година, век.
Тик-так, пробужда се от мрака,
той, съвършеният човек...

© Георги Митренов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...Побиват ме тръпки от това тик-такане,може би ме е страх!Ти обаче ,толкова добре си го написал,за което те поздравявам!...
  • животът минава в тик-такане..
    и на мен ми харесва поезията ти!
  • На някой не стига век дори, за да "...приключил е борбата със своето ранимо Аз"!
  • Безплатен билет за рая е това стихо!!!
Предложения
: ??:??