21.08.2010 г., 23:01 ч.

Тишина 

  Поезия » Бели стихове
750 0 1

 

 

И пак останах в тишината,

и пак останах в тъмнината сам-сама,

а часовникът зловещо ми тиктака в мрака,

отброява всичките секунди мои,

изчислява някак, тъй синхронно, леко, нещо свое,

няма разлика във интервалите му точни -

само сивотата на безкрайното броене забелязвам

и тишината ме поглъща цяла, само мислите

разсейват ме от тишината наедно с часовника,

броящ миговете ми със някаква прикрита мярка.

 

 

© Елица Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??