31.01.2023 г., 15:01 ч.

Той 

  Поезия » Любовна
235 3 3

“Ти нямаш име, нито пък лице,

но някак си успял си да ме вземеш”

                                                   Caribiana

 

И пак съм цяла, уж на сутринта,

след твоя сън, сглобила съм се някак,

една въздишка в моята ръка,

във твоята ръка се е събрала.

 

Успял си да ме вземеш тази нощ,

на крилете си от нежност изтъкани,

безлика обич, нежност и разкош,

в сърцето ти едва съм се побрала.

 

Сглобил си ме, обичал си, прегръщал,

сред пламналите ноти в тишината,

оставените белези лекувал,

и очите ми докосвал в тъмнината.

 

И пак съм цяла, уж на сутринта!

Заради теб съм цяла и обичам...

В ръцете ти потънала, Любов,

научих се ... да дишам!

 

23.06.2022

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса!
  • От стиха струи онази чистота,
    на светла, нежна, Божа сила,
    която ражда пороя на дъжда
    и свеж озон в атмосферата ...разтила!
  • Хареса ми това искрено, изпълнено с обич стихотворение! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??