4.09.2009 г., 23:40 ч.

Това бездомно куче е вбесяващо... 

  Поезия
702 0 5

В повехналото лозе на главата ти
неспирно бяга някакво си куче.
Досадно му е вече и не мислиш ли,
че трябва да си търси свое вкъщи.

 

Оплел си се във кучешки вериги.

И чакаш неуморно гроздобера.
Кога ще се научиш? Свободата му
е изстрел към ума ти  - да трепери.

А то мълчи и гледа към небето си.
Отдавна непрегръщано от пролет.
Кога ще се научиш да си себе си?
Забрави ли, когато беше полет?

Не помниш ли, когато те изяждаше
и после те изплюваше с горчилка?
Това бездомно куче е вбесяващо...
Защо не го убиеш?! Просто с мисъл.

Нима ще е безсмъртно, докогато ти
и твоите лозички клюмнат мъртви?
Главата ти. Прилича ми на призрак.
На призрак, който трябва да възкръсне.

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??