Това си ти
Усетих те, Любов, това си ти,
да се заблудя няма как,
щом караш ме да си подскачам
като дете от крак на крак.
Очаквах те, дойде, не ме подмина,
душата ми докосна леко,
и макар на моите години,
пак потръпнах с онзи трепет.
И прелест мога да намеря
дори в най-малката тревица,
и по-вьлшебна е от вчера
песента на всяка птица.
Така, обсебена от младостта,
сякаш съм на двадесет и пет,
не ме напуска радостта,
годините броя отзад-напред.
Бъди до мен божествена, Любов,
ликувай моята душа,
със теб дори и в друг живот
ще остана истинска жена.
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени