12.07.2007 г., 8:55 ч.

Това съм аз 

  Поезия
711 0 13
По твоите картини аз съм ФОНА...
Сянката на корабни платна.
Ъгъла на плачеща икона...
Капката, попила във пръстта...

Аз съм всяка бледост зад анфаса
на твоите герои със лица,
капризничещи в своите гримаси,
властващи през сълзи или смях...

Аз съм пласт боя върху дървото!
Първата ти драска без сюжет...
Бялото безименно в окото...
Кътчето остатъчност на "След"...

След като пластил си до безкрайност -
да можеш да постигнеш сътворение
от хиляди безименни нюанси...
на раждане, живот и погребение!

Живея по окъсаните ъгли
на твоите захвърлени картини.
Остатъци от темпер и от въглен.
Просъхнал дъх от шарени палитри...

А ти рисуваш, шеметни художнико!
Рисуваш ме отново по стените...
Случайни капки цвят върху триножника...
Това съм аз.
Художнико "велики"!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??