23.02.2012 г., 9:53 ч.

Това съм аз 

  Поезия
929 0 13

Това съм аз - петно в тълпата.

Павето, липсващо в паважа.

Гробар със счупена лопата

и разказвачът на миражи.

 

Любовникът на всяка скука

и кръст за грешното ви тяло.

Клошар, полегнал до боклука,

завит със мръсно одеяло.

 

И облак съм в порочна мисъл,

и плът, от страсти изтъкана.

Зад щанда продавачът вкиснат

и болката на всяка рана.

 

Горчив като кафе без захар,

мазолести са мойте ласки.

Едва ли в мен се разпознаха

онези, скрили се зад маски.


Това съм аз - петно в тълпата.

Павето, липсващо в паважа.

Изгубен някъде в мъглата

на своите мечти миражни...

 

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??