15.03.2014 г., 18:32 ч.

Този мъж 

  Поезия » Любовна
713 0 5

Този мъж,

този мъж като лудост,

тази мъж - като бясна стихия,

ме захвърли във бездна от чувства 

и не мога от тях да се скрия.

И не мога да спра да говоря,

и не мога да спра да се вричам

и навярно съм странна на хората,

щом така неразумно обичам го.

И навярно изглеждам нелепа,

като пролет, в средата на зимата,

щом към моята лудост погледнете

и смеха ми съвсем не разбирате...

Този мъж. Той поема вината,

за звездите във моите очи,

за луната, покрита с позлата

и за зимното слънце дори.

Този мъж-като гръм, като вятър,

като ад, като рай... Той прилича ми.

Този мъж, който има душата ми.

Този мъж, който просто обича ме.

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??