12.03.2024 г., 9:07 ч.

Този сбъркан в зачатие свят 

  Поезия » Философска
185 2 4

Ти изгрей, ти изгрей, ти изгрей,
ясно слънце в небето над мене!
Птичка Божия съм – чичопей,
сбирам сили сега, за летене.

 

Черен страх, черен страх, черен страх,
в мен гнезди и надеждата бяга.
Сред пожари и студ оцелях
и възкръсвах в обратната тяга.

 

Сини дни, сини дни, сини дни,
днес жадува душата ми птича,
ясно слънце, света променѝ,
припомнѝ му ти как се обича!

 

Този сбъркан в зачатие свят,
на крилете си птици крепят...

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??