Декемврийска киша,
живеем по график,
почти не се диша
в този делничен трафик.
Планирани срещи,
внезапни обрати,
карат в насрещното,
бързат нанякъде.
На червен светофар
в телефоните ровим -
лайк, сийн, коментар,
все по-рядко говорим...
Океан от съдби
в пътната мрежа,
като стадо върви,
и дори не поглежда
как залязва деня,
как вали ли, вали
и се сипе снега,
и затрупва мечти...
© Ива ВалМан Всички права запазени