Dec 15, 2022, 8:10 PM

Трафик 

  Poetry » Other
577 3 2

Декемврийска киша,
живеем по график,
почти не се диша
в този делничен трафик.

 

Планирани срещи,
внезапни обрати,
карат в насрещното,
бързат нанякъде.

 

На червен светофар
в телефоните ровим -
лайк, сийн, коментар,
все по-рядко говорим...

 

Океан от съдби 
в пътната мрежа,
като стадо върви, 
и дори  не поглежда

 

как залязва деня,
как вали ли, вали
и се сипе снега,
и затрупва мечти...
 

© Ива ВалМан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ranrozar, много благодаря!
  • Тези кратки,телеграмни стихове хващат гърлото...
    Ива,безспорно притежаваш таланта на художник,за да засипеш с белотата на снега и красотата на мечтите...
    Сърдечни поздрави!
Random works
: ??:??