Всяко нещо придобива смисъл
с годините - като секунди кратки.
Книжката, която ще напиша,
е още неначената тетрадка.
Думи, думи - като из ръкав!
И аз не виждам никоя излишна,
но нямам сила. Дайте ми ръка,
да хване моливчето и да пише.
Светли стихове да ви затрупам,
както снегът красавицата есен.
Ох, не обещавам да са хубави,
но да са като снежинки весели!
И като снежинките нетрайни,
да се разтопят на две трапчинки,
които светло, предано и тайно,
не знам защо, не знам защо обичам.
© Райчо Русев Всички права запазени
хубаво е, Райсън.