7.02.2009 г., 9:17 ч.  

Третата среща с търговеца на души 

  Поезия » Друга
572 0 5

Този път аз си уредих среща с него.
Нито помен от битника,
когото срещнах миналата година пред храма.

Сега беше изтупан в новия си костюм.
Беше си подстригал косата.
Носеше очила с рогови рамки.
(Не знаех, че бил късоглед.)
Беше станал няколко класи над мен.
Как да му говоря тогава за бизнеса му?

"Знаеш ли, аз вече продадох душата си
на друг търговец" - опитах се да го шокирам аз.

(Всички флиртуват с търговците на души.
Страх ги е, да не продадат евтино своята.)

Той ме изгледа добродушно:
"Когато искаш да продадеш душата си,
винаги ще намериш търговец на души" - каза той.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Публикувано в:

Алманах "Нова българска литература" Поезия 2017, с. 229

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Охо-о-о! Душата си е твоя, каквото искаш, това ще си правиш с нея!
  • "Когато искаш да продадеш душата си,
    винаги ще намериш търговец на души" - каза той."

    Хареса ми!
  • Сигурно е така... Идеята много ми допадна! Поздрав!!!
  • Тая стока търси ли се още?

    Много ми хареса!!
    Поздравления!!!!!!!
  • Идейно!
    Поздравления, Поли!
Предложения
: ??:??