1.03.2020 г., 19:13 ч.

Трети март 

  Поезия » Оди и поеми
574 0 0

По пътя си, Родино, хилядолетен,

да изкачиш много върхове,

дала си сили до дъх сетен,

устояла си на ураганни ветрове.

        

Трети март – от върховете пръв,

 както Еверест сред върховете на земята,

пътят към него напоен е с кръв,

осеян на твоите синове с телата.

         

Дали живота си по планините, полята,

в разцъфналата пролет, в лютата зима,

на Шипка с ,,Шуми Марица" на устата

на картата днес да те има.

         

Хвала тях! Достойни били

на достойна майка синове,

за нея в битки са се били,

да живее Тя, умрели Те!

      

Венци и цветя да поднесем,

пред паметниците да коленичим на земята,

за нашите деди глави да сведем,

дали живота си за майката свята!

 

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??