14.02.2023 г., 18:15 ч.

Трети парцел, кота минус 

  Поезия
360 4 12

Знаех, ще дойдеш при мене... 
Исках поне по-небесно да бъде.
Всичко е пито-платено,
пътят дотук е на всеки отсъден.

 

Трудно, любими, открихме – 
летва съвсем непосилна е Раят.
Аз ли? Подпочвено тиха,
реша тревата по моите рани.

 

Слънчево място ти пазя –
черен достатъчно беше животът.
Топло е в земната пазва,
само ми липсва телесната волност.

 

Трети парцел, кота минус,
с гледка директно към звездната църква.
Плащаш хиляда години,
щом те забравят си истински мъртъв.

 

Бяхме в богатство и в бедност.
Краят е тих и така безвъзвратен.
Аз на света ги доведох – 
ти целуни, като тръгваш, децата.
 

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??