8.12.2011 г., 19:14 ч.

Тревожно 

  Поезия » Друга
512 0 9

Търся слънце, усмивка и миг,

в който истински с теб сме живели,

а животът ей тъй, сякаш напук

ни е скрил сред мъгли посивели.

И от ден до нощта път застилам

от искрици във мойте очи,

и се моля дано се намеря

по следите на твоите зеници.

Че стъмни се и тихо засипа

от небето дъждец от простуда.

Помежду ни и здрачът захлипа

и зави със сирена тревога...

Уж си  мой, а съвсем си ми чужд.

Натежал ми на шията, камък.

Може би, по-малко ще ми горчи,

ако ти си далеч, моят залък.

Ала ти си до мен, но не виждаш

в мен звездичка, та дори и искра.

И да викам със глас, не ме чуваш,

затова не ти шепна дори... и мълча. 




 



   

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??