Три дни от безкрая...
Почти безкрайни тържества,
но три дни всичко продължи,
а се проточи след това
безкрая истински... Нали!...
Но в тия три броени дни
напрегнатите сетива,
възбудени в страстта, сами
очакваха, като стрела
в опънат лък, да полетят...
... А ето Любовта реши:
телата ни да се сплетат
във тръпка с нашите души,
че в оня древен ритуал
в олтара нежен на страстта,
упойващ дим ни бе събрал
за тържеството на плътта...
... Живота много ни въртя,
но боже, моля те: върни,
ако ли аз се преродя
и тези три вълшебни дни!...
Коста Качев,
© Коста Качев Всички права запазени