24.04.2018 г., 12:47 ч.

Три години 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Друга
511 1 0

     1. Т И

 

           1

 

Ти дойде при мен сама,

във една студена зима.

Двама станахме в дома -

Аз и Ти - жена любима.

 

Двама бяхме и вървяхме

тридесет и пет години.

Двама с тебе песни пяхме...

Но сама от тук замина.

 

Бях мечтател романтичен

и с мечти прелитах Рила...

Ти пък беше с ум практичен -

и от него вземах сила.

 

Аз обичах до полуда -

огън съм, а ти си вятър;

и играеш по принуда,

както в цена на театър.

 

Вятър огъня разгаря,

бурна страст у мен бушува,

но сърце не отговаря,

зов за обич не дочува.

 

Ти, Любов, бе много кратка...

Със целувки ме омая...

Но остана си загадка

от началото до края.

 

Дом в сърцето съградих ти...

Сложих те наравно с Бога...

Всички грубости простих ти...

пак осъждаше ме строго.

 

Имах нужда от опора

на грижовно женско рамо.

Връзките ни с други хора -

ставаха чрез тебе само.

 

(Следва продължение)

 

("Къде си, любов моя" - втора книга)

Иван Митов

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??