27.12.2023 г., 14:59 ч.

Трифон Зарезан 

  Поезия » Гражданска
228 0 0

Днес е Трифон Зарезан –

празник български – голям.

Ден на мъжките ръце,

и на сладкото винце.

 

Днес е празник на лозаря,

градинаря и кръчмаря.

Празник увековечен

от народа ни свещен.

 

Днес зарязваме лози

и извиваме венци.

Да е здраве и късмет,

да се лее берекет!

 

Всеки труд е ценен дар –

на човека господар.

Щом работиш от сърце,

пийвай мъничко винце.

 

Тайната на гроздовия сок

няма своя аналог.

Виното е еликсир

и за влюбен, и пастир.

 

Тайната е в любовта,

а магията – в страстта.

Който има смелостта –

знай, постига чудеса.

 

Руйно вино да се лее

и сърцето ни да пее,

няма празник по-голям

от Свети Трифон Зарезан!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??