14.02.2020 г., 10:44 ч.

Триптих: Нощта... 

  Поезия » Любовна
310 1 1

 

Триптих: Нощта...

 

1.

Гушни се в мен за да те стопля

студена нежност е Нощта,

а пък басмяната ти рокля

е изтъкана от цветя

 

и всеки вятър разпилява

неистовият ѝ букет:

от орхидеи и тинтява

възможен само за поет!...

 

2.

Нощта наведе топла стряха

и звезден дъх ни упои,

в очите ти (видях!) горяха

следи от падащи звезди...

 

И се заплитаха в косите ти,

и аз ловях ги със ръце

бе хубаво, та не попитах:

Коя си? ... Откъде дойде!...”

 

3.

Нощта е пълна със безумие,

но тъй по земному е ласкава...

Звездите прелестни в безлунието --

като слънца са: едри, ясни...

 

... И всичко е така загадъчно,

и тъй обсебващо красиво!...

...И че си тук ми е достатъчно,

не питам и: „Къде отиваш?...”

 

08.12.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??