24.05.2019 г., 5:16 ч.  

Триста 

  Поезия » Свободен стих, Друга
263 0 2

Изхвърлете балтóните!

Якетата изхвърлете!

Изхвърлете запалките!

Цигарите - смърделите!

Джапанките - изтритите

и кърпите - лекясаните!

Изхвърлете и обувките,

които сам залепих...

С гума... от беднотия!

Три години ги носих.

Три години, радостни

и скръбни...

Вече ми тежи!

И три дни.

И три часа.

И три секунди.

А мога още триста дни

още триста години

още триста века...

Да те чакам!

Да те искам!

Да те обичам!

Какво са триста години !

Какво е триста!

Какво значи времето!

Ти си триста!

Триста мисли!

Триста надежди!

Триста страхове!...

...изхвърлете и

снимката ми...

Онази, където

се усмихвам!

Където съм щастлив!

Онази където сме заедно!

Семейство!

И само три свещици

запалете...

Триста клетви ми

турéте!

Умря! Умря накрая!

Земята нека си почине!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??