Изхвърлете балтóните!
Якетата изхвърлете!
Изхвърлете запалките!
Цигарите - смърделите!
Джапанките - изтритите
и кърпите - лекясаните!
Изхвърлете и обувките,
които сам залепих...
С гума... от беднотия!
Три години ги носих.
Три години, радостни
и скръбни...
Вече ми тежи!
И три дни.
И три часа.
И три секунди.
А мога още триста дни
още триста години
още триста века...
Да те чакам!
Да те искам!
Да те обичам!
Какво са триста години !
Какво е триста!
Какво значи времето!
Ти си триста!
Триста мисли!
Триста надежди!
Триста страхове!...
...изхвърлете и
снимката ми...
Онази, където
се усмихвам!
Където съм щастлив!
Онази където сме заедно!
Семейство!
И само три свещици
запалете...
Триста клетви ми
турéте!
Умря! Умря накрая!
Земята нека си почине!
© Хари Спасов All rights reserved.