7.06.2012 г., 15:44 ч.

Тристишия за Земята 

  Поезия » Друга
480 0 3

Нито Земята,

ни гравитацията

без теб – ябълко.

 

 

Лятна нощ.

В песента на щурците –

Пулсът на Земята.

 

 

Отново съм сама

върху сърцето на Земята.

И моето едва тупти.

 

 

Червата на небето куркат.

Земята е гладна

за дъжд.

 

 

Още една стопена

ледена шапка.

Планетата плаче.

 

 

И Земята, и човекът

се въртят около монетата,

но Земята не тегли кредити.

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??