Нито Земята,
ни гравитацията
без теб – ябълко.
Лятна нощ.
В песента на щурците –
Пулсът на Земята.
Отново съм сама
върху сърцето на Земята.
И моето едва тупти.
Червата на небето куркат.
Земята е гладна
за дъжд.
Още една стопена
ледена шапка.
Планетата плаче.
И Земята, и човекът
се въртят около монетата,
но Земята не тегли кредити.
© Маргарита Дянкова All rights reserved.