15.01.2021 г., 9:43 ч.

Триумф 

  Поезия » Гражданска, Друга
421 3 14

 

"Безсмъртен ще бъда аз вечен със слава 
изтръгната с меч и топор. 
Ще сривам държави и всяка такава 
ще тъне във вечен позор. 

Ще бъда възпят от певци и поети, 
аз също ще бъда такъв! 
Но само, че моите, моите песни, 
ще пиша с сълзи, и със кръв. 

И скулптури ще ме извайват от камък, 
и скулптор ще бъда и аз! 
От кости ще вдигна огромен, зъл замък, 
ще носи той името Власт! 

И жрици ще палят жертвени клади, 
така, че ще бъда и Бог! 
От всички такива и стари, и млади, 
ще бъда по-горд и жесток! 

Ще бъда над всички, безсмъртен и вечен! "
И тръгна тиранът на бой, 
но още не станал, и падна посечен - 
убит бе от своите той... 

01.07.2000.

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??