11.02.2018 г., 18:45 ч.  

Троха 

  Поезия » Друга
624 0 4

 

Гълъб бял… на перваза леден спря                      

със сребърна мъка в очите чисти,

главица тръсна, човчица допря

в прозореца на мойте сиви мисли.        

 

Долу гълъбица бяла спеше

на асфалта, смазана в нощта мечта,

а крилцето ѝ едва трептеше

сякаш литва към небесната зора.                       

 

Гълъбът при нея се завърна,                          

кървава трошица хляб съзря                   

и в прощален полет се обърна,                     

но след него никой не летя!                                

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??