23.10.2007 г., 13:50 ч.

Трудният приятел 

  Поезия
532 0 1
 С кърваво лице, с одрани ръце,

душата ми черна - опетнена от злото,

скита из света на сенките и търси светлина,

търси приятел  непознат досега.


Ходи и броди, в таз непрогледна тъма

и търси светлина...

Намира злоба, лицемерие, нещастие,

но не и приятел...


И все още там седи - една мъничка душа.

Влачи се по напуканата земя,

крещи и се пита:

"Толкоз ли е трудно да намеря приятел"

© Теодора Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??