26.02.2020 г., 15:10 ч.

"Трябва" 

  Поезия » Любовна, Философска
634 1 2

"ТРЯБВА" 

 

Трябва ли да съм идеална, 
красива, с тяло на богиня, 
щом топлина имам в очите? 
Трябва ли да съм безгрешна? 
Кой ще бъде съдник
на камъните спънали ни
във живота, щом искрено
вървим по млечни пътища
изписани от Бога?! 
Трябва ли да бъда
някоя фалшива, 
защото следвам
невидимо за другите сияние?
Във вярата си ще се хвърля! 
от високо ме е страх... 
Когато летиш не съществува трябва
Прозрачни пируети ваят
твоя лик... 
изгубила представа за времето,
забравям всичко... 
Свобода ли съм или пък вятър?
Лекотата сбъдва ме... 
Оставам тази, която съм!

 

25 Февруари 2020г.
©Екатерина Глухова - Негримирана Поезия

© Екатерина Глухова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??