14.08.2008 г., 8:25 ч.

Тръгвай си... 

  Поезия » Любовна
802 0 27

                Тръгвай си...

Тръгвай си - и не брой стъпалата -
моят храм е много висок,
тръгвай си - ти премина реката -
няма брод отново назад!...

Даже сянка след теб не остана,
нито вопъл, нито пък стон,
няма я - твоята обич я няма -
срутих аз твоя амвон!...

Но аз не търся вината
нито в теб, нито в мен,
просто тъй отсъди съдбата -
да си тръгнеш от мен този ден!...

Тръгвай си - и запалил цигара,
бавно слизай от моя сарай,
някой ден ще намериш ли гара,
пристан вечен - илюзорен рай!...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??