11.07.2017 г., 23:07 ч.  

Тръгвам, моя любима 

  Поезия » Любовна
912 3 10

Тръгвам, моя любима

                                   

Защо рисуваш сега по лицето

с бои от грим и дъжд от сълзи?!

Като черна буря в морето

за теб сърцето отново боли.

Искам пак до теб да лежа,

в ухото нежно да шепна,

да изтрием днес след дъжда

всичко така непотребно.

Утре от теб ще си тръгна,

но как да ти кажа това?!

От спомена още потръпвам

и чувства редя във слова.

А ти дали ще приемеш,

че аз си тръгвам оттук?!

Дланта ми дали ще поемеш

без да отрониш и звук?!

Ще погледнеш ли в моите очи

без капчица дъжд под клепача?!

И любовта ни днес ще мълчи,

а за нея не искам да плача…

Не мога с теб да живея

и ти не можеш със мен.

Не мога просто да тлея

и да чакам другия ден.

Да те видя такава красива,

любовта си отново да дам,

онази моя, нежна и дива,

която пазя в душевния храм.

И без теб да бъда не искам

И ти не искаш без мен.

В сърцето пак ще притискам

Всеки миг с теб споделен.

Тръгвам, моя любима!

Тръгвам без сбогом дори!

Ако можеш, така запомни ме,

със сърцето, което гори…

 

11.07.2017 г.                   Велин

© Велин Всички права запазени

„Виждам камък, заседнал в очите ти, виждам, че имаш проблем. Чакам те. Стар трик или повратностите на съдбата. В болезнено състояние ме караш да чакам. И чакам без теб. С теб или без теб. С теб или без теб. През бурята достигнахме брега. Ти ми даде всичко, но аз искам повече. И те чакам. С теб или без теб. С теб или без теб. Не мога да живея с теб или без теб. Ти ми подаряваш себе си, а ти ми подаряваш себе си, а ти ми подаряваш, а ти ми подаряваш, а ти ми подаряваш себе си.“ – U2 – “With or without you”

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Пепи!
  • Оооо, Велине, много вълнуваща изповед! Трогателно!
  • Васе, Силви, благодаря ви, момичета! Прекрасен ден ви пожелавам!
  • Искрена изповед! Развълнува ме, Велин!
  • Красота с нюанси от тъга. Поздрави!
  • Добро утро, Албенче! Добро утро, Марги! Благодаря ви, момичета! Притисна ме носталгия и мъничко липса от последната ни среща. Обясних ѝ вчера как се чувствам и се надявам да не съм я натъжил, както и вас... Благодаря ви още веднъж и ви пожелавам страхотен и усмихнат ден!
  • Това е за стискане на зъби и измълчаване! Иначе ще е голямо разреваване! Поздрав, бард на влюбените!
  • Велин, много е тъжно!... Къса сърцето!... Но стиховете са красиви! Дано ти е олекнало като си ги написал. Усмихни се, приятелю! Поздравявам те!
  • Усмих! Благодаря ти, Вили! Просто малко носталгия и мисъл за един ден, който неимоверно ще настъпи. Хубава вечер и лека нощ, Вили!
  • Тъжен си, но стихът е уникален.
    Днес се носи тъжна вълна.
    Моля те усмихни се на теб не ти отива да си тъжен.
Предложения
: ??:??