10.06.2015 г., 2:09 ч.  

Тръгвам си Есен 

  Поезия » Друга
453 0 8

 

 

 

 

 


Дойде бясна и блъсна на масата сметката:
Затваряме!Плащай или излизай навън!
А навън хората по-безчувствени от роботите,

но нейна бе кръчмата и електрическият стол.

Дойде пак, забърса от масата щурците.
Започна да я трие и цветята станаха ръждиви.
Излизше навън да плаши птиците.
Бягаше от нея всичко шарено, красиво.

Ако умиращият има едно последно желание,
то бих искал чашата ми да не остава празна.
Сам и самотен навън да не сприятелявам.
Тръгвам си Есен, желанието последно да изпия.

 

 

 

 

 

 

 

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??