24.06.2011 г., 16:13 ч.

Тщеславие или стремление 

  Поезия
678 0 4

Клепачите ми натежаха с истина

и шарената сянка - щастие 

стопи се

... колко бързо,

мимолетно, 

мимоходом -

през сърцето ми.

Ограби ме!

Ограбвах се

с бездействие.

А истината някак се присмиваше

лукава и надвесена над мене.

Пропъждах я,

но скоро пак се връщаше,

а аз приемах я за бреме.

А времето в заблуда

беше истинско,

а времето, 

измерено през мене,

през моето детство -

не през чужди истини.

Тщеславие ли бе или стремление...



© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??