23.10.2020 г., 7:59 ч.

Твоите очи... 

  Поезия
275 6 4

От хиляди очи избрах си твойте,

дори да се удавя - знам защо.

Когато приливът до мене дойде,

поглеждам сам към лунното кълбо.

 

В отблясъци на утрини ги срещам –

с росата са разлели красота.

Зората в капките им се оглежда

и грейва в недокосвани цветя.

 

И в есенните залези прозират,

обагрени с неземна пъстрота.

Във всяка моя мисъл ги намирам,

защото в тях е скрита любовта!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??