22.09.2017 г., 0:11 ч.  

Твоето име е любов 

  Поезия » Любовна
401 1 13

                 (на любимата ми съпруга)

 

                 И днес, след толкова години

                 все търся името ти вярно,

                 сред минали летá и зими,

                 като на филм се връщам бавно.

 

                 През лятото ти бе русалка 

                 вълшебно тиха до скалата,

                 коси разпуснала във мрака,

                 в очите ти блести луната.

 

                Топола беше в есента,

                макар и тъжна, неспокойна,

                красива с жълтите листа

                окичили осанката ти стройна.

 

                През зимата снежинка бяла

                в топлите ми длани беше,

                от снежно царство долетяла

                с усмивка нежна се топеше.

 

                На пролетта ми бе кокиче,

                в хлад и мраз за мен живяло,

                с' сърце невинно на момиче

                за вечен празник все мечтало.

 

                Неволно казвам ти съпруга

                пред чужди хора без покана,

                но ти си част от мене - друга

                и по-добра и по-засмяна.

 

                И пак подреждам имената

                и търся в думи смисъл нов,

                открил накрая във душата,

                че твойто име е Любов.

 

               Пловдив

               21.09.2017

 

            

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??